Elmebo blev bygget specielt til os og taget i brug den 1. oktober 1995.

Vores dejlige hus er bygget til 10 beboere i et plan; fællesarealer og servicearealer i midten og 5 boliger i hver ende af huset. Hver af de 10 boliger består af en ét-værelses lejlighed på ca. 54 m2 inklusiv eget toilet/ bad og en andel af fællesarealer bestående af: vaskerum, køkken, spisestue, dagligstuer mm. Derudover har vi et fælles aktivitetsrum med musik, bordtennis, motionsredskaber, kreative aktivitetsmuligheder mm., som vi bruger rigtig meget.

I indretningen er der lagt vægt på, at både beboere og personale får en overskuelig dagligdag i et hjemligt miljø, hvor hygge og nærvær er kendetegnende.

Elmebo ligger på en ca. 10.000 m2 grund, hvor vi blandt andet har en stor have med trampolin, fodboldmål, terrasse med grill, sansehave og bålplads. Grunden grænser op til en åben mark, så vi er helt uforstyrrede, og samtidig har vi kun få minutters gang til:

  • Skoven
  • Byens indkøbscenter med en del dagligvarebutikker og specialforretninger
  • Specialværksteder, hvor de fleste beboere har deres dagtilbud
  • Kirken
Billeder fra vores dejlige have

På Elmebo har vi vores egen bus, så det er muligt at tage længere væk på udflugt. Derudover har vi gode forbindelser med offentlige transportmidler (bus og tog med afgang hver time det meste af dagen) til Slagelse og Holbæk/ Tølløse.

Byen Dianalund er vokset op omkring Kolonien Filadelfia, som har eksisteret i mere end 100 år og bybilledet bærer præg af, at her bor mange med forskellige handicaps. Det giver en stor grad af tolerance både blandt medborgere og i forretningerne.